Tim

Tim,

Jij, met je olijke snoet. Ik heb al over je geschreven, maar je niet ontmoet.
Daar sta je, naast de aulamedewerker, te wachten tot opa komt. Twee prachtige blauwe ogen kijken mij aan. Een mooie lach op jouw lieve gezicht. ‘Hoi, jij bent zeker Tim?’ Ik stel mij voor en vertel je wat ik doe.

 

Buiging
Daar komt opa. ‘Hoe, moet ik ook alweer buigen’, vraag je snel. Je wacht het antwoord niet af en buigt zo ver als mogelijk is, een paar tellen lang. ‘Helemaal goed’, klinkt het bevestigend. Onder de indruk van het hele gebeuren wanneer opa stapvoets voorbij komt, is de vooraf besproken buiging even uit je gedachten. ‘Oh, ik zie de andere opa en oma ook’, wijzend naar hun auto. Gelukkig Tim, dat zij er ook zijn.

Oefenen
Voor het afscheid begint, zien we elkaar weer. Je ogen dwalen in het rond wanneer je de aula instapt. ‘Het lijkt net op een kerk’, klink je verbaasd. We ‘oefenen’ even. Zitten, kaarsen aansteken en bellen blazen. Je zuigt alle informatie op en steeds weer die mooie glimlach op je gezicht.

Lach en traan
Je zit veilig naast en dichtbij oma. Oma veegt haar tranen en jij, lief klein mannetje, kijkt haar bezorgd aan. Je slaat een arm om haar heen. Je kleine, aaiende hand troost oma. Ik voel zoveel liefde.
Je stoere mam deelt haar herinneringen met een lach en een traan. En dan breek jij ook. De liefde tussen jou en je oma is van onschatbare waarde. Het is oma die haar armen met al haar liefde om je heen vouwt. Ik slik een paar keer. Blij dat eerst de muzikale klanken van ‘Papa’ de aula vullen, herpak ik mijzelf. Een paar keer diep ademhalen en een slok water.


Hemelbrievenbus

Dan komt jouw moment met opa. Bellen blazen door de hemelbrievenbus zodat de postbode van de hemel ze bij jouw opa bezorgt. Ik vraag je: ‘Bellenblazen naar de hemel Tim, vind je dat een goed idee?’ Nee schuddend, wordt het je allemaal teveel. Je mooie glimlach maakt plaats voor dikke tranen. Gelukkig zit je naast je lieve troost oma en blazen pap en mam voor jou de mooiste, gekste, liefste, zachtste bellen omhoog. Veilig naast oma, blaas je voor jouw opa toch nog een paar bellen. Die alleszeggende lach terug op je betraande gezicht.

Blijf wie je bent
Lieve, grappige Tim wat heb jij een onuitwisbare indruk achtergelaten. Ik snap best waarom opa zo ongelooflijk trots op je is. Zeven jaar op deze wereld en zoveel liefde voor iedereen om je heen. Mooie lieve Tim, blijf zoals je bent.

Doe je Bliksem en Liefje de groeten van mij?


*geplaatst met toestemming