Hoe werk ik

dicht bij
een intieme gebeurtenis
van verdriet en gemis

vragen, luisteren, waarnemen

op zoek naar hem of haar
naar herinneringen
naar wat achtergelaten is

inleven, schrijven, vormgeven

als laatste eerbetoon
een liefdevol afscheid
een nieuwe herinnering

Voor de logistieke organisatie na overlijden is altijd een uitvaartondernemer nodig. Als ritueelbegeleider draag ik zorg voor de vorm en inhoud van de afscheidsviering. De dienst is onderdeel van een uitvaartceremonie. Omdat ik als zelfstandige werk, kunt u mij rechtstreeks benaderen of via een uitvaartondernemer. Ik werk samen met uitvaartondernemers in de Achterhoek en Twente.

Voor het afscheid

Ik kom bij u op huisbezoek. Met toewijding bespreken we samen hoe we het afscheid vorm en inhoud geven. In ieder geval passend bij hem of haar en naar de wens van de naasten. Herinneringen staan centraal en ik luister en denk mee. Ik ontzorg graag in deze emotionele periode. Als het moment van afscheid komt, draag ik daar met liefde aan bij.

Na het eerste gesprek stel ik het draaiboek voor de ceremonie beschikbaar met daarin de afspraken die we gemaakt hebben. Dat geeft houvast en duidelijkheid. Tijdens het maken van de teksten blijven we met elkaar in contact via e-mail en of telefonisch.

Is alles naar wens en wordt het gevoel juist weergegeven?
Pas als u tevreden bent, ben ik dat ook.

De ceremonie

In overleg is veel mogelijk. Wat is mijn rol tijdens de ceremonie? Denk bijvoorbeeld aan:

Tijdens het afscheidsmoment sta ik u bij. Ik spreek namens u en begeleid de gekozen rituelen. Nu heeft u de gelegenheid om afscheid te nemen en blijvende herinneringen te maken.

Na het afscheid

Na de ceremonie ontvangt u van mij een waardevol herinneringsboek cadeau. Om op gemak de gesproken woorden en de bloemenpracht opnieuw te beleven.  Als u het op prijs stelt, kom ik graag bij u op de koffie om over het afscheid na te praten. 

Recensies