Over Annegrit

‘Prachtig en waardevol!
Jij weet met jouw woorden nog meer gevoel te geven aan de emotie’.

Ritueelbegeleider bij afscheid.
Een mond vol voor een prachtig, dankbaar vak. Vaak krijg ik de vraag: ‘Wat doe je dan precies? Regel jij alles rondom een uitvaart?’

Nee, dat doe ik niet. Dat doet de uitvaartverzorger/-leider waar ik mee samenwerk.
Om het eenvoudig uit te leggen, zeg ik: ‘ik ben de pastoor of dominee zonder het kerkelijke gebeuren. Met een treffend gedicht, favoriete muziek of een toost op het leven, alles naar wens van de overledene of familie. Er is altijd ruimte voor een eigen invulling, een persoonlijke touch.’

Met Annegrit
Ik ben Annegrit Schuurmans-groot Kormelinck, getrouwd met Marcel en moeder van Jitske, Daan en Teun. Geboren, niet getogen maar wel weer wonend in Groenlo.

Ik word blij van een zonnige dag, mooie woorden, cheese-onion-chips, dankbaarheid, een glimlach ondanks verdriet en natuurlijk van schrijven.

De rode draad in zowel mijn vak als privéleven is de mens en zijn verhaal. Ik bied graag een helpende hand. Eerlijk en respectvol handelen is mijn uitgangspunt. Ik geniet van verscheidenheid tussen mensen en laat iedereen zichzelf zijn. Want wat is goed of fout? Door zonder oordeel te luisteren, waardeer ik de mensen om me heen zoals ze zijn. 

‘Jij kunt echt met woorden spelen, zodat wat zwaar is,
lichter wordt en toch benoemd kan worden.
Echt een talent van je!'

Ritueelbegeleider bij afscheid, uitvaartspreker, ceremonieelspreker, woorddienstbegeleider, het maakt mij niet uit hoe u het noemen wil.
Ik ben Annegrit.
Aangenaam.

Ik schrijf, ik spreek, geef troost en vertrouwen, raak en word geraakt. In een zeer droevige periode in het leven neem ik u of uw voortbestaanden met respect bij de hand.

Ik leid u door een moeilijke periode en maak afscheidsceremonies die bij blijven. Gewoon, door te laten zien dat er ook veel moois zit in afscheid nemen en herdenken. Misschien ook wel houvast.

Ontzorgen, steun en toeverlaat zijn door vorm en inhoud te geven aan een waardig afscheid of herdenking met woorden die voor een traan en een (glim-)lach zorgen. Dat doe ik graag samen met u en met liefde.

Nieuwsgierig geworden of denkt u, daar wil ik meer van weten, aarzel dan niet om mij een berichtje te sturen, of te appen of waag er eens een telefoontje aan. Ik vertel er graag over.

'Jouw woorden dansen als een elfje.
Licht en speels.
Zo til je het verdriet op en
schep je ruimte om los te laten en
vast te houden’.

‘Toon’ heeft mijn wensdroom zo treffend verwoord:

bij dat soort mensen wil ik horen
die op het tuinfeest in de regen blijven dansen
ook als de muzikanten al naar huis zijn gegaan
de muziek gaat door