Kinderschoen

Bruin zonder franje, van stevig leer, een perfecte snit

Kenmerkend hoe ik ben opgegroeid en geworden tot wie ik nu ben. Deze, 50 jaar geleden door mijn broer en mij gedragen, kinderschoen staat hiervoor symbool. Wat zeg ik 50, tel er gerust 5 jaar bij. De tijd vliegt.

Van stevig leer

Een stabiele thuisbasis met ouders, een broer en zussen waarop ik kan bouwen. Ik zeg bewust kan omdat dat gelukkig nog steeds zo is. Ik heb een fijne en onbezorgde jeugd gehad op de boerderij. Dat betekent ook van jongs af aan de handen uit de mouwen steken. 

Zonder franje

Aanpakken, geen flauwekul. Het gaf toen best wel eens gemopper. Ik merk nu dat het niet voor niets is geweest. De aanpakken-en-niet-zeuren mentaliteit heeft daar zijn oorsprong gekregen en ik heb er dagelijks profijt van. 

Zonder franje ook herkenbaar in doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Steek je kop niet boven het maaiveld uit, je bent niets meer of minder dan een ander.

Een perfecte snit

Om nu te zeggen dat ik perfect ben, dat mag wel duidelijk zijn, dat is niet zo. Ik wil het wel voor iedereen zo perfect en goed mogelijk doen, sta graag met een helpende hand klaar. Bijzonder en grappig dat juist deze kinderschoen weergeeft wie/wat ik nu ben. Klein van stuk!

 

Eigen levensverhaal

Iedereen heeft zo een eigen levensverhaal, vanaf de symbolische kinderschoen tot aan bij wijze van spreken de oude versleten pantoffel.

De persoonlijke levensgeschiedenis, volledig passend en rechtdoende aan de persoon en zijn of haar leven aan het papier toevertrouwen. Verhalen met mooie momenten en herinneringen, al dan niet weergegeven met symbolen. Ook de minder mooie momenten of eigenschappen schrijf ik verfijnd weg. Alles afgestemd en in overleg met de naasten.

Dat is wat ik met veel beleving doe. Ik help u met alle liefde. Niet alleen met schrijven maar ook met het uitspreken van de zorgvuldig  gekozen woorden tijdens een ceremonie.

Welk symbool past bij jouw leven?

 

Neem eens contact met mij op. Een afspraak is gauw gemaakt!